De verhaallijn van Far Cry 6

In Far Cry 6 bevrijd je het Caribische eiland Yara van een dictator en zijn zoon door aan de guerrilla oorlog deel te nemen. Deze game is het vervolg op Far Cry 5 en komt uit op 7 oktober 2021. De omgeving van Yara, het fictieve eiland, is sterk geïnspireerd door Cuba. Ook de gebeurtenissen van de Cubaanse Revolutie hebben het spel sterk beïnvloed.

Het spel gaat over dictator Anton Castillo en zijn zoon Diego. Hun meedogenloze onderdrukking resulteert in een volksopstand. Esposito speelt vermoedelijk de rol van de dictator. De game ontwikkelaars Ubisoft hebben alles op alles gezet om deze Far Cry de beste uit de series te maken.

Gevecht in de Jungle

Spelers nemen de rol aan van Dani Rojas, een local die de strijd aangaat met het regime. De spelwereld bevat jungles, stranden en een grote stad. Het is de grootste spelwereld tot nu toe in een Far Cry-game. De game bevat voertuigen en huurlingen die ingezet kunnen worden in de strijd.

Hoewel Far Cry 6 niet probeert om een politiek statement te maken over Cuba in het bijzonder, wordt er bevestigd dat het verhaal van het spel wel degelijk politiek geladen is. Een verhaal over een moderne revolutie moet dat ook zijn. Er zijn harde, relevante discussies in Far Cry 6 over de omstandigheden die leiden tot de opkomst van fascisme in een natie, de kosten van imperialisme, dwangarbeid, de noodzaak van vrije en eerlijke verkiezingen, LGBTQ+-rechten, en meer binnen de context van Yara.

Cubaanse guerilla

Cubaanse guerrillastrijders die vochten in revoluties in de jaren ’50 en ’60, worden “absoluut weerspiegeld” in het verhaal en de personages van Far Cry 6.

Het is een verhaal dat vanuit een point-of-view probeert de politieke complexiteit van een moderne, hedendaagse revolutie vast te leggen binnen een fictieve context. Terwijl het nog steeds al het “actie, avontuur en hart” bevat dat fans mogen verwachten van de Far Cry-serie.